MASTERCLASS 18 juni 'The Power of Making'

De Academie van Bouwkunst daagt jonge ontwerpers uit om in een interdisciplinair team mee te doen aan een Masterclass op zaterdag 18 juni. In deze masterclass werken we samen aan een opgave waarbij de theaterwereld, community art en architectuur samenkomen. Onder leiding van Maartje ter Veen (Studio MARCHA!) kom je in aanraking met Design Thinking, architectuur en ‘The Power of Making’

We werken de hele dag aan ruimtelijke objecten waarmee we plek, het maken en ontwerpen met elkaar verbinden. ’s Ochtends ontwerpen we op de Academie, om ’s middags te verhuizen naar de BigBuilding. Aldaar bouwen we menshoge installaties, waarmee we de ideeën kunnen testen.

De masterclass is gekoppeld aan de Groningse Stadmakers-dag van de Stadsambassade Groningen. In de BigBuilding kunnen stadmakers meebouwen en de resultaten bekijken en testen. Na de Masterclass zijn we uitgenodigd om mee te doen met het eten en de Meetup. Onder het programma vind je hierover meer informatie.

MEEDOEN?

Geef je op via Angelique van Werd (a.a.a.van.werd@pl.hanze.nl)! Want de plaatsen zijn beperkt.

Ben je RUG-student of Stadmaker en wil je meedoen? Geef je op via Maartje ter Veen (maartje@studiomarcha.nl)

Programma

MASTERCLASS LOCATIE >>> Academie van Bouwkunst Groningen

09.30 - 10.00 inloop

10.00 - 10.30 start, uitleg achtergrond, doel

10.30 - 12.30 aan de slag

12.30 - 13.00 lunch

MASTERCLASS op LOCATIE >>> naar de BigBuilding

13.30 - 16.30 aan de slag

16.30 - 17.30 presentatie resultaten, afsluiting

17.30 - 17.00 borrel

Groningse Stadmakers-dag

18:00   Mee-eten bij de BigBuilding

20:00   Meetup

GRONINGSE STADMAKERS-DAG

Groningen bruist. En dat is geen toeval. Overal op de wereld nemen mensen het heft in eigen hand. Ze starten een moestuin en delen de oogst; leggen samen zonnepanelen op hun dak of beginnen een zorgcoöperatie; vinden een nieuwe lokale munt uit, bouwen een dansclub uit louter gebruikte materialen, etc.  Een onderstroom aan activiteiten, soms gestart bij één persoon, die anderen met zich meetrekt, samen maken we de stad: stadmakers.

DE MEETUP, 's avonds starten we met een Tegenlicht uitzending van Lucas de Man: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/man-door-europa.html

Om, vrij namens hem te spreken: "Misschien gaan we niet naar een betere wereld, we gaan zeker naar een andere wereld." En dan kun je afwachten of iets doen. Dat kan groot zijn of heel klein. Je kan ook de boodschappen doen voor je buurvrouw. Het gaat er om dat wij elkaar weer zien en waarderen, als verschillend, maar gelijkwaardige mensen. Wat doe jij? Wat kunnen we samen doen? Hoe ziet #nieuwgroningen er uit?

(beeld: Schetsmaquettes Sanaa)