Koreaanse studenten bezoeken Academie voor gezamenlijke workshop

De Academie voor Bouwkunst ontvangt deze week Professor Jungin Kim en dertien studenten van de Soongsil University uit Seoul. De Koreanen brengen samen met de studenten van de Academie een bezoek aan Loppersum om de aardbevingsproblematiek te onderzoeken.

Nieuwe inzichten en oplossingen

Onder de noemer 'Typisch Gronings: Heritage and Identity' volgen alle studenten vanaf donderdag 14 december een driedaagse workshop over erfgoed en identiteit. De workshop is een samenwerking met de Provincie Groningen en gaat in op de aardbevingsproblematiek van de regio Groningen en kijkt ook naar de gevolgen voor de identiteit van het gebied. Wat creëert of vormt identiteit? Is het geschiedenis, is het architectuur of is het landschap? Het idee is dat juist Koreanen gaan kijken naar wat hen opvalt en wat zij kenmerken als typisch Gronings. Komt dat overeen met wat wij Groningers zelf denken of zien zij ons met hele andere ogen? En speelt cultuur een rol hoe studenten tegen dergelijke problematiek aankijken? Met het gezamenlijke bezoek aan Loppersum hoopt de Academie nieuwe inzichten en oplossingen te krijgen rondom de aardbevingsproblematiek.

Ben je nieuwsgierig naar de resultaten; loop dan binnen bij de publieke presentatie op zaterdag 16 december om 17.00 uur.

Zaterdag 16 december 17.00 uur: publieke presentatie

Locatie: Academie van Bouwkunst Groningen, Zuiderkuipen 19, Groningen

Toegang: gratis, alle belangstellenden welkom