DOOR DE OGEN VAN.....

Door de ogen van... 

...de blinde passant 

De wereld gaat zo snel voorbij en we zijn blind geworden voor onze omgeving. De passant loopt vluchtig voorbij en merkt niet wat er in zijn omgeving gaande is. Met het Tschumipaviljoen willen we passanten laten opmerken wat er in de omgeving gebeurt door ze er op een andere manier naar te laten kijken.

In het paviljoen komen 3 zwarte boxen te staan. Normaal gesproken kun je dwars door het paviljoen heen kijken en met de 3 zwarte boxen wordt je zicht geblokkeerd. Je ziet ineens dat er iets staat. Wanneer je langs het paviljoen komt is je zicht in delen geblokkeerd, maar de tussenruimte laat gefragmenteerd zien wat er achter het paviljoen gebeurd.

Wanneer je binnenkomt stap je in de eerste box. Je ziet helemaal niets, maar je hoort de geluiden van verschillende plekken in de stad. Pas wanneer je ogen gewend raken aan het licht, zie je geprojecteerd beeld. In deze boxen zijn er levensgrote camera obscura’s. Op deze manier zie je de omgeving vanuit een nieuw perspectief. Door de ogen van een kind die op de kop staat of een vogel die door de lucht vliegt. 

Met deze installatie willen wij passanten zich meer bewust maken van de aanwezige omgeving, door ze andere perspectieven te bieden, zowel op een vluchtige manier met de boxen, als een ontdekkende manier met de verschillende ruimtes in het paviljoen. 

team LEF: Tiemen Wittermans, Nienke Veenhuis, Martin Groen en Anne Taeke Meijer

Locatie: Tschumipaviljoen Groningen
Wanneer: tot 14 juli 2019