Bouwkunstlezing wUrck

In deze bouwkunstlezing vertellen landschapsarchitect Paul Kersten en architect Ernst van Rijn (wUrck) over hun manier van werken: integraal en in open dialoog met alle betrokkenen. Hun werk, zoals de Ring Zuid en het Zuiderplantsoen in Groningen, kenmerkt zich door een verbinding tussen verschillende schaalniveaus en betrokkenheid van partijen. Ontwerp en strategie komen samen en zorgen voor het creëren van perspectief voor (nieuwe) stedelijke ruimtes.

Sinds de oprichting in 2006 integreert wUrck architectuur, stedenbouw en landschap in ruimtelijke ontwerp- en onderzoeksprojecten. De verschillende achtergronden van de partners staan garant voor een multidisciplinair perspectief op iedere opgave.

Ze werken aan een brede verscheidenheid van opdrachten, variërend van kleinschalige objecten tot strategische visies, voor een verscheidenheid aan opdrachtgevers, in binnen- en buitenland. In Groningen werken ze aan Ring Zuid en het Zuiderplantsoen.

wUrck is tegelijk kritisch en pragmatisch. Geïnspireerd door de veranderende verhouding tussen burger, overheid en markt werken ze vanuit de overtuiging dat een geïntegreerde aanpak in open dialoog met alle betrokkenen leidt tot de beste visie, het beste ontwerp en het beste gebouwde resultaat.

Schaal is een relatief begrip, het creëren van perspectief vormt de leidraad in de projecten en activiteiten van wUrck. Een betere leefomgeving – mooier en duurzamer -, daar werken ze voor…

Paul Kersten, landschapsarchitect/partner, en Ernst van Rijn, architect/partner, laten zien hoe ze dat doen.

De lezing wordt georganiseerd door de Vereniging tot Bevordering der Bouwkunst in samenwerking met. de Academie van Bouwkunst Groningen

Datum: dinsdag 19 september 2017

Aanvang lezing: 20.00 uur

Academie van Bouwkunst, Zuiderkuipen 19, Groningen

De toegang is gratis.