Bouwkunstlezing Job Floris (MONADNOCK)

Op dinsdag 14 maart verzorgt Job Floris de eerste Bouwkunstlezing van 2017. Job Floris is mede oprichter van het Rotterdamse bureau Monadnock. Monadnock streeft naar een architectuur die schoonheid, efficiëntie en de overdracht van architectonische kennis weet te combineren. 

Monadnock houdt zich bezig met het ontwerpen, onderzoeken, schrijven en het maken van het discours op het gebied van architectuur, stedenbouw, interieur en enscenering. Dit strekt zich uit van de schaal van de stedelijke ruimte tot en met het interieur. Monadnock ontwerpt hedendaagse gebouwen die onlosmakelijk onderdeel uitmaken van de culturele productie van deze generatie. Aan de hand van onderzoek naar kernthema’s als hedendaagsheid en traditie, conventie en banaliteit, constructieve logica en illusionaire representatie.

Monadnock werd in 2006 opgericht door Job Floris en Sandor Naus. Beiden zijn opgeleid als interieur- en meubelontwerpers tijdens hun studies aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost in Breda en behaalden vervolgens hun architectentitel op de Academie voor Bouwkunst in Rotterdam en in Tilburg.

Monadnock verkreeg internationale aandacht met de realisatie van op maat gemaakte bouwwerken, waaronder een aantal publieke gebouwen. Zoals een strandpaviljoen aan de Maas, een enorme 'Make No Little Plans' installatie en een Landmark - of uitkijktoren - voor de gemeente Nieuw Bergen. De Landmark werd onlangs geselecteerd voor de shortlist van de internationale Mies van der Rohe Award 2017. Op dit moment is Monadnock betrokken bij projecten van uiteenlopende schalen, waaronder een tentoonstellingsontwerp; een nieuw bezoekerscentrum voor Nationaal Park De Hoge Veluwe; een Torenwoning en twee omvangrijke woningbouwprojecten.

De lezing wordt georganiseerd door de Vereniging tot Bevordering der Bouwkunst en de Academie van Bouwkunst Groningen. U bent van harte uitgenodigd.

Datum: dinsdag 14 maart

Aanvang lezing: 20.00 uur

Academie van Bouwkunst, Zuiderkuipen 19, Groningen

De toegang is gratis