Bouwkunstlezing Jaap Gräber: Van architectuur naar stedelijke strategie

In deze bouwkunstlezing vertelt architect Jaap Gräber over de (en zijn) veranderende rol als architect; van het ontwerpen van gebouwen naar een integrale aanpak van stedelijke vraagstukken.

Jaap Gräber (1963) was tot 2012 partner bij Claus en Kaan. Inmiddels werkt hij vijf jaar onder de naam PLAN – Pragmatic Urban Models. Jaap heeft daarmee zijn werk verbreed van het ontwerpen en realiseren van projecten naar stedelijk onderzoek en het ontwikkelen van strategieën.

In zijn lezing vertelt Jaap, aan de hand van voorbeelden, over de integrale aanpak van stedelijke vraagstukken. Dat betekent werken in een ander krachten- en spanningsveld en vraagt daarmee een andere rolopvatting van de architect.

Naast zijn werk als architect en ‘stadsstrateeg’ is Jaap zeer actief als docent en spreker op verschillende plaatsen over de hele wereld. Hij is als docent verbonden aan de TU’s van Delft en Eindhoven en aan de Academies van Bouwkunst in Amsterdam, Arnhem en Groningen. Hij geeft lezingen en begeleid workshops in onder andere Barcelona, Moskou, Katowice en Beiroet.

 

De lezing wordt georganiseerd door de Academie van Bouwkunst Groningen in samenwerking met de Vereniging tot Bevordering der Bouwkunst

Datum: dinsdag 12 december 2017

Aanvang lezing: 20.00 uur

Academie van Bouwkunst, Zuiderkuipen 19, Groningen

De toegang is gratis