ARCH-IMPACT met o.a. Jan Benthem (Benthem Crouwel Architects) en Renske van der Stoep (KCAP)

Op vrijdagmiddag 18 mei organiseren studenten van de Academie van Bouwkunst Groningen het event ARCH-IMPACT. Een event dat in het teken staat van de actuele impact van de architect op de samenleving.

​Wat is de rol van architecten? Hoe beïnvloeden ze de huidige ontwikkelingen in de ruimtelijke ontwikkeling? Welke impact hebben zij op de maatschappij? En wat zouden ze hiervan moeten leren?

Dit zijn een aantal punten die momenteel spelen in de Groningse architectuurwereld. Middels een rond-de-tafel gesprek gaan wij deze punten ter discussie stellen. Om dit levendige gesprek te voeden, zijn meerdere architecten en stedenbouwers uit Groningen en omstreken uitgenodigd. Onder andere zullen Jan Benthem van Benthem Crouwel Architects en Renske van der Stoep van KCAP aan tafel plaatsnemen. De standpunten en meningen van de aanwezigen kunnen daarnaast een waardevolle bijdrage leveren in het architectuurdebat en het onderzoek naar de impact van de architect. Het rond-de-tafel-gesprek zal plaatsvinden onder leiding van Bram Esser - filosoof en publicist.

Het gesprek zal worden gevoerd rondom een aantal stellingen. Denk hierbij aan:

"De sociale architect is de nieuwe architect"

"Architectuur maak je voor de opdrachtgever, niet voor de gebruiker"

"De binnensteden van Nederland zijn vol"

"Architectuur moet regio-specifiek zijn"

Ook als gast heeft u een rol in dit gesprek. We zullen verschillende stemronden invoeren, waarbij u wordt uitgenodigd om stelling te nemen.

Het discussieprogramma zal circa 60 minuten duren. Verder wordt het programma aangekleed met verschillende intermezzo's en natuurlijk een afsluiter met een hapje en drankje. Wij kijken uit naar een vruchtbare middag, vol blikverruimende gesprekken en discussies. U kunt zich aanmelden voor ARCH-IMPACT door een mail te sturen naar: a.a.a.van.werd@pl.hanze.nl. 

https://www.hanze.nl/nld/organisatie/overzichten/agenda/arch-impact?s=0

Locatie: Grand Café Noorderpoort Euroborg, Boumaboulevard 113, 9723 ZS Groningen
Wanneer: Vrijdagmiddag 18 mei vanaf 16.00 uur, inloop 15:45 uur.